Rólam

Dr. Varga-Nagy Adrienn

tréner

Gyermekkorom óta életem részét képezték a kutyák, a családomban természetes volt a kutyák jelenléte. Régi vágyam volt, hogy komolyabb ismeretekre tegyek szert a képzésükkel kapcsolatban, így első „Kutyakiképző” szakképesítésemet 2012-ben szereztem.

2016 őszén találkoztam először a Láthatatlan Póráz Módszer & Programmal, amikor a férjemmel kiskutya érkezését terveztük a családba. Már egészen fiatal korától szerettem volna következetesen nevelni, és kiegyensúlyozott életet biztosítani neki, így igyekeztem alaposan körüljárni a lehetőségeket a tanításával kapcsolatban. Így kerültem közelebb a „Láthatatlan Póráz Módszer és Programhoz” (LMP&P). Kiskutyám, Szotyi 10 hetes volt, amikor a kölyök kurzust elkezdtük ezzel a módszerrel, majd ennek folytatásaként több kurzuson is részt vettünk (Szuper szimat I.- II.; Jelenlét tudatosság kurzus, Mantrailing kezdő csoport). A kutyámmal lévő közös munkát a módszer nagymértékben elősegítette. Rengeteget fejlődtünk a módszernek köszönhetően. Teljesen más oldalát ismertem meg a „kutyázásnak” ezzel a tanítási folyamattal. Nem csak tréningeztük a kutyánkat, hanem arra kaptunk kulcsot a kezünkbe, hogy hogyan tudunk vele boldogan együtt élni.

Így jelentkeztem és végeztem el 2017 júniusában Dömötör Júlia, “Én a Szuper Tréner” képzését, ahol megtaláltam mindazt, amit kerestem, amivel azonosulni tudok. Azt éreztem, hogy szeretném bevezetni ebbe a világba a hozzám forduló gazdikat, és a lehető legjobb tudásom szerint segíteni közös életüket.

Az LPM&P számomra nem csak egy módszer, hanem egy életvitel és egy életérzés is. A módszer nekem egyszerre jelenti a szeretetet, a bizalmat, a tiszteletet, a harmóniát, az egymásra figyelést, a minőségi időt, a munkát és a biztonságos keretet. Nekem egy életmódváltáshoz hasonlítható, ahol nem parancsolunk a kutyának, hanem együttműködésre ösztönözzük, ahol nem elvárunk, hanem tanítunk, ahol nem kényszerítünk, hanem motiválunk, és ahol nem azonnali akaratot érvényesítünk, hanem következetesen, lépésről-lépésre megdolgozunk az eredményért.

A saját életem és a kutyámmal való kapcsolatom a legjobb példa előttem, hogy a kutyám olyan, amilyen én vagyok, és ahogy én viselkedem vele. Főleg problémás esetekben kiváltság megélni ezt a helyzetet, mikor egy gazdi saját magában felismeri ezeket a gátló tényezőket és tulajdonságokat, és elszánt a változás útján elindulni. Ezt az érzést én is éreztem a saját kutyám tanítása kapcsán, így remélem más gazdiknak is segítségére tudok lenni abban, hogy ezen az úton elinduljon.

Képzések

Az elmúlt évek LPM&P kurzusai:

2012. Kutyakiképző

2016-2017. – LPM&P Kölyökkutya kurzus gazdiként

2017. – LPM&P Szuper szimat (Nose work I.) gazdiként

2017. – LPM&P Szuper szimat (Nose work II.) gazdiként

2017. nyár – LPM&P Én a szuper tréner kutyaoktató képzés

2017. szeptember – LPM&P Szuper szimat I szint, tréner

2017. LPM&P – Jelenlét tudatosság kurzus, gazdiként

2019. – Puller oktató (Aszódi, Dunakeszi, Gödöllői, Váci járás)

2019. – LPM&P Mester tréner képzés (folyamatban)

Galéria

Elérhetőség

Gödöllő és környéke

Facebook oldal

Email

csaladikutyaoktatas@gmail.com

Telefonszám

+36304852170

Adatkezelési tájékoztató

Általános Szerződési Feltételek

A weboldalt készítette: tartalomdesign.hu

Share This