Chopin és Csilla

Chopin és Csilla

A nevem Chopin. Fajtám border collie, korom 15 hónap. Háromfős családommal élek egy kertes házban.

Kölyökkoromban ismertem meg Adrit, még ovis voltam. Adri, már az első pillanatban nagyon szimpatikus volt nekem. Eljött hozzánk és a családommal a jövőmről beszélgettek. Nem sokat értettem belőle, de az biztos, hogy Adri kisugárzása pozitívan hatott rám. Segítségével a családom megértette, hogy hogyan kell velem kommunikálni. Adri, megtanította a családomnak, hogy hogyan kell velem bánni, hogyan tudok jól tanulni. Korábban próbáltam én is elmondani nekik, de ők nem értették.

Adri hozott egy kattanó hangot adó szerkezetet (klikker) és amikor kért tőlem valamit és én kitaláltam, hogy mit szeretne, akkor kattintott és mindig kaptam jutalomfalatot, amit nagyon szeretek a mai napig. A családom azt mondja, hogy kondicionálva vagyok a klikkerre. Ha a kert másik végéből meghallom a kattanást, akkor már tudom, hogy itt valami jó dolog fog velem történni.

Adri néhány hónapig járt hozzánk, minden héten egyszer. Mindig vártam őt. Nagyon örültem, amikor találkoztunk. Amikor jött, már előre nyaltam a számat, mert mindig virslivel és párizsikockákkal kellett tanulnom. Imádtam ezt a sok tanulást. Kaptam egy varázsszőnyeget és Adrinak az is elég volt, hogy azon üldögéltem, meg sípoltak nekem és futkároztam a kertben, és ha visszamentem a családomhoz, akkor meg is tapsoltak. Sok párizsit „betanultam”. Megtanultam, hogy ne menjek ki a kapun, hogy ne ugorjak be addig a kocsiba, amíg a családom nem mondja, hogy mehetek, hogy leüljek és várjak, hogy lefeküdjek, hogy amikor meghallom a nevem, akkor gyorsan fussak vissza hozzájuk. Csodakutya lettem. Jól érzem magam a bőrömben, mert Adri segítségével a családom megtanulta, hogy hogyan kell velem törődni, játszani és tanulni.

Adrival mostanában újra találkoztam, mert segített nekem pullerezni és képzeljétek annyira örültem neki, mintha tegnap láttam volna utoljára. Köszönettel tartozom neki! Őt nem lehet elfelejteni.

Budapest, 2019. március 31.

Szeretettel:

Chopin és Csilla

Tamás és Danka

Tamás és Danka

A kutyámmal már egy ideje állatorvoshoz jártam a porckorong sérv utókezelése miatt, és a kezelő doktornő javasolta a módszert és hozzá a trénert, Adrit-t. Amit kaptam, kaptunk az egy erősebb, magabiztosabb kapcsolat köztem és a kutyám között. Egy módszert, amivel sokkal többet kihozhatok kutyámból, amit eddig gondoltam. Abban segít, hogy kialakítsuk a kutyának a határokat, szabályokat vinni a mindennapjaiba, ami neki is és nekünk is nagy segítség. Mindenkinek ajánlom, hogy ha teheti, dolgozzon együtt kutyájával és egy profi trénerrel, minden félnek örömet ad és gyors sikereket, amitől erősödik a kapcsolat állat és gazdája között. Adri egy nagyon profi tréner, aki az első pillanattól irányítja kutyát és gazdáját egyaránt. Mindig volt megoldása a problémákra valamilyen feladat formájában. Egyaránt javította az én munkámat és a kutyám viselkedését. Én és a kutyám is élvezte a vele való közös munkát és remélem, hogy még fogunk együtt dolgozni.
(Tamás és Danka)

(Bertalan alias Berci, és családja)

(Bertalan alias Berci, és családja)

Adriennel a kapcsolatunk sok éve kezdődött. Egy roppant alapos, türelmes, csupaszív és szeretni való embert ismertem meg a személyében. Ezeket a tulajdonságait bele ültette tréneri munkájába.

Manapság kevés olyan embert ismerek aki ekkora szaktudással, odafigyeléssel, gondossággal és szeretettel végzi a munkáját. Nagyon nagy kincs a mai Világban, hogy Valaki a hobbijában dolgozhasson. Ezeket nemcsak a személyes találkozásokon biztosítja, ami számomra nagyon megnyugtató és „fontos”. Nagyon tetszett az az irány amit Ő képvisel. Nemcsak a kutyáim kaptak egy életre szóló „leckét” hanem Velük együtt Mi is. Mert a tréning során nem csak a kutyát tanítjuk, hanem Vele együtt Mi is tanulunk! Hihetetlen tudást adott át, új ajtókat nyitott meg előttünk. Nagyon nagy köszönettel tartozunk Neki.

Megtanította, hogy a kutyát nem csak szeretni, etetni kell, hanem ezek a fontos dolgok mellett még nagyon sok más fontos dolog van, mint például, hogy egy élhető kapcsolat legyen a család és kutyus között. Attól, mert minden földi jóval elhalmozom a kutyust azzal nem biztos, hogy tudok egy minőségi életet biztosítani neki. Na és ebben segített Nekünk Adrienn két mentett kutyusnál is, és bízom benne az új családtagunknál is a segítségünkre lesz egy most 4 hónapos berni pásztor kutyusnál.

Köszönünk mindent, amit Nekünk és értünk tettél! (Bertalan alias Berci, és családja)

(Alíz, Bálint és Daisy)

(Alíz, Bálint és Daisy)

„Mi a négy éves Daisy kutyusunk problémás viselkedése kapcsán kerestük fel Adrit! Három hónapos kora óta él velünk és azóta számos módszert, trènert és kutya sulit próbáltunk már hogy sikeresen működjön az együtt élés. Minden próbálkozásunkban volt pozitív élmény és fejlődés, de sajnos jó nèhány problèmát nem tudtunk megoldani: agresszívan reagált más kutyusok jelenlétére pórázon, hangos ugatásban tört ki a legkisebb zajoktól és ismeretlen tárgyaktól is, félt a lépcsőházban, nyugtalan volt idegen helyeken ès idegen emberek társaságában. Daisy a mellett hogy egy csupa szeretet és aktivitás, bizonytalan és félős kutyus is. Amiben mi segítséget kaptunk Adritól, az az volt, hogy rá kell jönnünk mi az út a kutyánkhoz, hogy egy önbizalomteli és kiegyensúlyozott kutyus legyen! Olyan szeretettel és türelemmel fordult Daisyhez, annyi hasznos dologra világított rá már az első találkozás alkalmával, hogy minden bizalmunkat bele helyztük! Ahogy Adri elé tartunk egy problámát, már sorolta ès mutatta is a megoldási lehetősèget. Azóta haltiban sétálunk, pullerrel gyakorlatozunk, imádjuk a szimat játékot és van egy biztonságos helyünk, egy törölköző, ami mindig biztos pont a kutyánknak, bárhol is vagyunk! Tiszta szívből ajánljuk Őt nektek!”
(Aliz, Bálint és Daisy)